Antena 3 CNN Externe Primul caz de "Gripovid" în lume: infectare cu gripă și coronavirus, în același timp

Primul caz de "Gripovid" în lume: infectare cu gripă și coronavirus, în același timp

O femeie internată într-un spital din Israel a fost diagnosticată cu coronavirus și gripă în același timp – un amestec extrem de rar numit „Flurona” / "Gripovid".

Primul caz de "Gripovid" în lume: infectare cu gripă și coronavirus, în același timp
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    01 Ian 2022   •   12:07

S-a dat alarma pentru cazurile de COVID combinate cu gripă. Cazul inedit a fost depistat după ce o tânăra, care este însărcinată și nevaccinată, a fost examinată la Spitalul Beilinson din Petach Tikva unde a prezentat simptome ușoare. Medicii au găsit urme atât de Covid-19, cât și de agenți patogeni gripali în organismul pacientei.

Ministerul Sănătății din Israel studiază acum rezultatele pentru a determina dacă combinația celor două infecții poate provoca boli mai grave.

„A fost diagnosticată cu gripă și coronavirus imediat ce a sosit. Ambele teste au ieșit pozitive, chiar și după ce am verificat din nou. Boala este aproximativ aceeași: transmiterea este virală și provoacă dificultăți de respirație, deoarece ambele atacă tractul respirator superior," a declarat profesorul Arnon Vizhnitser, directorul Departamentului de Ginecologie al spitalului, potrivit metro.co.uk. 

Acesta a adăugat că femeia este de așteptat să iasă din spital joi.

Deși se crede că aceste este primul caz documentat de dublă infecție, experții din Israel cred că mai sunt și alte cazuri, nedetectate încă. 

"Anul trecut nu am asistat la cazuri de gripă în rândul femeilor însărcinate sau care nașteau. Astăzi, vedem cazuri atât de coronavirus, cât și de gripă care încep să-și arate fața.
Vedem din ce în ce mai multe femei însărcinate cu gripă. Este cu siguranță o mare provocare să ai de-a face cu o femeie care are febră la naștere. Mai ales când nu știi dacă este coronavirus sau gripă, așa că te raportezi la ele la fel. Cea mai mare parte a bolii este respiratorie.", a mai explicat medicul israelian.

Studiul care arată că varianta Omicron se transmite comunitar în România şi va deveni dominantă în 2-3 săptămâni  

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 gripa Flurona
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close