Antena 3 CNN Externe Primul caz de transmitere a bacteriei E.coli de la om la om, în Germania

Primul caz de transmitere a bacteriei E.coli de la om la om, în Germania

Primul caz de transmitere a bacteriei E.coli de la om la om, în Germania
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
20 Iun 2011   •   09:43

Bacteria E.Coli ţine pe muchie de cuţit autorităţile din Germania. Oficiali din Frankfurt ai Ministerului Sănătăţii au raportat primul caz de transmitere de la om la om a bacteriei. Descoperirea a fost făcută la o companie de livrări din oraş. Bacteria a fost găsită şi într-un râu de lângă Frankfurt, dar autorităţile spun că nu este un motiv de panică.

Tocmai când autorităţile din Germania credeau că greul a trecut, o bucătăreasă dintr-un orăşel de lângă Frankfurt a devenit prima persoană care a dat mai departe virusul E.coli la alţi oameni, cărora le-ar fi servit masa. Se pare că femeia s-a infectat cu virusul după ce a mâncat câteva legume.

"Acum avem dovezi. Un om a transmis microbul legumelor şi a trecut mai departe la alte persoane. Trebuie să analizăm acest caz şi apoi să tragem concluziile", a declarat Daniel Bahr, ministrul Sănătăţii.

Dar aceasta nu este singura problemă în Frankfurt. Ramura E.coli a fost deasemenea găsită şi la pacienţi din nord-estul oraşului.

Cu toate acestea, autorităţile au anunţat oamenii să nu înoate, să nu spele în râu şi să nu folosească apa pentru a cultiva fructe sau legume.

Autorităţile germane vor să afle cum a ajuns virusul în afluentul râului. Epidemia de E.coli a ucis 39 de oameni din mai până acum şi alte mii de persoane infectate se află internate în spitale.

 

×
Subiecte în articol: e.Coli epidemie decese rau
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close