Antena 3 CNN Externe Primul dromader clonat a venit pe lume într-un laborator din Dubai

Primul dromader clonat a venit pe lume într-un laborator din Dubai

Primul dromader clonat a venit pe lume într-un laborator din Dubai
Sursa foto: dromader
14 Apr 2009   •   14:00


Premieră în Dubai. Primul dromader clonat din lume s-a născut pe 8 aprilie, într-un laborator şi se simte foarte bine, anunţă AFP. Micul dromader a fost deja ?botezat? şi poartă numele de Injaz. Cercetătorii arabi consideră că naşterea lui reprezintă un succes în încercarea de a ameliora rasa.

Evenimentul a avut loc la Centrul pentru reproducţie a camelidelor, finanţat de suveranul din Dubai, şeicul Mohammad Ben Rached Al-Maktoum.

"Dromaderii sunt foarte folositori aici, mai ales pentru producţia de lapte şi pentru curse", a declarat Nisar Wani, unul dintre cercetătorii centrului.

Potrivit lui Lulu Skidmore, directorul ştiinţific al centrului, acest program de cercetare le oferă oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a salva genele dromaderilor cu performanţe deosebite în ceea ce priveşte producţia de lapte şi cursele de animale.

Oamenii de ştiinţă arabi au avut nevoie de cinci ani pentru a putea să cloneze un dromader. Cercetători ai aceluiaşi centru din Dubai au reuşit să încrucişeze, în premieră mondială, un dromader cu o lama. Animalul, născut în 1998, a fost numit Cama.

Prima clonare a unui animal a avut loc în 1996. Oaia clonată, pe nume Dolly, a murit la vârsta de şase ani şi jumătate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dubai
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close