Antena 3 CNN Externe Primul ministru adjunct al Egiptului a demisionat în urma violenţelor de la Cairo

Primul ministru adjunct al Egiptului a demisionat în urma violenţelor de la Cairo

Primul ministru adjunct al Egiptului a demisionat în urma violenţelor de la Cairo
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    11 Oct 2011   •   18:59

Hazen Beblawi, primul ministru adjunct al Egiptului, care ocupa şi funcţia de ministru al Finanţelor, şi-a prezentat, marţi, demisia, în urma violoenţelor din Cairo, informează surse guvernamentale din Egipt, citate de CNN.

Conform surselor, Beblawi şi-a dat demisia pentru securitatea nu este asigurată pe străzi, iar conflictele din piaţa Maspiro nu au fost întâmpinate şi rezolvate în mod adecvat.

Cel puţin 24 de persoane au murit şi peste 200 sute au fost rănite în Egipt în urma celor mai grave violenţe de la răsturnarea lui Hosni Mubarak. Ciconirile au avut loc între creştinii de rit coptic şi musulmani. Lor li s-au adăugat şi forţele de ordine.

Motivul conflictului care adus la moartea a cel puţin 24 de persoane şi rănirea altor câteva sute este atacul din urmă cu o săptămână asupra unei biserici ortodoxe din rediunea Assuan. Creştii egiptenii îi consideră pe musulmanii radicali vinovaţi de vandalizarea lăcaşului de cult şi acuză guvernul de la Cairo că este prea indulgent cu autorii acestor atacuri. 

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close