Antena 3 CNN Externe Primul sms din lume a fost scos la licitație sub formă de NFT

Primul sms din lume a fost scos la licitație sub formă de NFT

Vodafone scoate la licitație primul mesaj text din istorie, care transmite „Crăciun fericit”. Compania de telecomunicații spune că încasările vor merge către agenția ONU pentru refugiați.

Primul sms din lume a fost scos la licitație sub formă de NFT
Sursa foto: Twitter/Vodafone Group
de Alexandra Ionescu    |    21 Dec 2021   •   12:22

Primul mesaj text din istorie va fi scos la licitație marți sub forma unui așa-numit simbol nefungibil (NFT), a declarat operatorul britanic Vodafone.

Din motive legale, ofertantul câștigător va primi și bunuri corporale, inclusiv o ramă digitală pentru afișarea SMS-ului.

Cumpărătorul va plăti pentru NFT în Ether, sau Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după Bitcoin.

Casa de licitații Aguttes din Paris, care organizează licitația, a declarat că se așteaptă ca veniturile să varieze de la 100.000 la 200.000 de euro (în jur de 113.000 de dolari - 226.000 de dolari).

Transmis de Vodafone pe 3 decembrie 1992, SMS-ul este format din 15 caractere și scrie „Crăciun fericit”.

Programatorul Neil Papworth a trimis mesajul unui coleg, Richard Jarvis, care l-a primit în timp ce se afla la petrecerea de Crăciun a companiei.

Vodafone a declarat că va dona veniturile din vânzare către Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

„Tehnologia a avut întotdeauna puterea de a inova și de a schimba lumea”, a declarat Vodafone, citat de șeful Serviciului de parteneriate pentru sectorul privat al UNHCR, Christian Schaake.

„Prin această combinație de tehnologie inovatoare și mișcare pentru binele social, ICNUR poate continua să ajute refugiații și oamenii care au fost forțați să plece de acasă, oferindu-le oportunitatea de a-și transforma viața și de a construi un viitor mai bun pentru ei înșiși, pentru cei dragi și pentru comunitățile lor”, a spus el, potrivit DW.
 

×
Subiecte în articol: SMS licitatie nft refugiati
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close