Antena 3 CNN Externe Principalele site-uri de recrutare ale Al Qaida, atacate de piraţii cibernetici ai serviciilor secrete occidentale

Principalele site-uri de recrutare ale Al Qaida, atacate de piraţii cibernetici ai serviciilor secrete occidentale

Principalele site-uri de recrutare ale Al Qaida, atacate de piraţii cibernetici ai serviciilor secrete occidentale
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
17 Mai 2013   •   15:57

Revista islamistă "Inspire", publicată de Al-Qaida, şi principalele site-uri de recrutare ale reţelei teroriste au fost atacate de piraţii cibernetici ai serviciilor secrete occidentale, relatează CNN.
   
Cea mai recentă ediţie a revistei "Inspire" este dedicată atentatelor de la Boston, comise pe 15 aprilie şi soldate cu trei morţi şi aproximativ 260 de răniţi. Noul număr a fost postat online în urmă cu câteva zile, dar conţinutul articolelor pare să fi fost modificat, ceea ce sugerează un atac cibernetic comis de servicii secrete occidentale.
   
Revista "Inspire", publicată de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia, a fost monitorizată foarte atent în ultimele săptămâni. Anchetatorii americani cred că Tamerlan Ţarnaev, unul dintre presupuşii autori ai atentatelor din Boston, a aflat din revista "Inspire" instrucţiuni pentru fabricarea unor dispozitive explozive artizanale.

Potrivit anchetatorilor, bombele artizanale folosite pentru comiterea atacurilor de la maraton sunt similare, din punct de vedere tehnic, cu dispozitivele prezentate într-un articol al revistei "Inspire" intitulat "Cum să fabrici o bombă în bucătărie". Bomba folosită la Boston a fost fabricată folosindu-se un recipient de gătit sub presiune.
   
Oficiali din cadrul serviciilor de spionaj americane citaţi de Washington Times au dezvăluit că atacurile cibernetice au vizat şi principalele site-uri de recrutare ale reţelei Al-Qaida - Ansar al-Mujahidin, Shumukh al-Islam şi Al Fida. Două dintre site-uri - Ansar al-Mujahidin (as-ansar.com) şi Shumukh al-Islam (shamikh1.info) - au fost repuse în funcţiune la începutul acestei săptămâni. Portalul Al Fida rămâne închis.



×
Subiecte în articol: al Qaida Al Qaeda atac cibernetic
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close