Antena 3 CNN Externe Principalul suspect în atentatul din 2012 asupra consulatului Statelor Unite, capturat de un commando american

Principalul suspect în atentatul din 2012 asupra consulatului Statelor Unite, capturat de un commando american

Principalul suspect în atentatul din 2012 asupra consulatului Statelor Unite, capturat de un commando american
de M.C.    |    17 Iun 2014   •   20:06

Statele Unite l-a capturat pe cel care a condus atentatul din 2012 asupra consulatului american din Benghazi, Libia, a anunţat Pentagonul.

Ahmed Abu Khattala a fost capturat de o trupă de commando, el fiind principalul suspect în cazul atentatului în care şi-au pierdut viaţa ambasadorul Christopher Stevens şi trei funcţionari.

Planul pentru capturarea lui Khattala a stat mult timp pe masa lui Barack Obama, aşteptând aprobarea finală. Acesta a fost executat duminică şi "toţi cei implicaţi au părăsit Libia în siguranţă" se spune într-o declaraţie a Pentagonului.

"A fost o prioritate găsirea şi aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili pentru moartea curajoşilor americani" a spus şi Barack Obama.

Khattala a fost capturat la periferia oraşului Benghazi, de către o echipă formată din soldaţi ai forţelor speciale şi agenţi FBI, fără să fie trase focuri de amă şi fără victime.

Abu Khattala nu este în Statele Unite, deocamdată, au mai spus oficialii americani.

×
Subiecte în articol: Benghazi Libia atentat suspect
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close