Antena 3 CNN Externe Principesa Margareta Sturdza a murit

Principesa Margareta Sturdza a murit

Principesa Margareta Sturdza a murit
02 Dec 2009   •   11:37

Principesa Margareta Sturdza, mama prinţului Dimitrie Sturdza, a încetat din viaţă luni, la reşedinţa sa din Franţa. Ea urmează să fie înmormântată vineri. Slujba de înmormântare va fi susţinută de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Teofan Savu.

Margareta Sturdza (născută Kavaal), a fost fiica unei familii importante din Norvegia. S-a născut în aprilie 1915 la Oslo. Tot la Oslo s-a căsătorit cu Gheorghe Sturdza, descendentul uneia dintre familiile domnitoare româneşti, familie care a dat Moldovei doi domnitori.

Cei doi s-au cunoscut la Oxford, în timpul studiilor universitare. După căsătorie, Margareta şi Gheorghe Sturdza s-au stabilit în România, în localitatea Popeşti. Au avut împreună trei copii, cel mai cunoscut fiind prinţul Dimitrie Sturdza.

După război, în 1946, Margareta Sturdza s-a implicat foarte mult în ajutarea copiilor. În 1948, cei din familia Sturdza au fost declaraţi "duşmani ai poporului" de regimul comunist din România şi au fost nevoiţi să părăsească ţara. Cei doi soţi, împreună cu copiii lor, s-au stabilit iniţial în Norvegia, pentru ca ulterior să îşi mute reşedinţa în Franţa.

După 1990, Margareta Sturdza s-a implicat în multe acţiuni de binefacere, atât în România, cât şi în Occident.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close