Antena 3 CNN Externe Prințesa „dispărută” a Dubaiului apare într-o nouă fotografie misterioasă

Prințesa „dispărută” a Dubaiului apare într-o nouă fotografie misterioasă

A fost publicată o fotografie care pare să o arate pe prințesa Latifa, fiica conducătorului Dubaiului, care se crede că este ținută captivă de tatăl său.

Prințesa „dispărută” a Dubaiului apare într-o nouă fotografie misterioasă
Sursa foto: Instagram
22 Iun 2021   •   12:39

Postarea de pe Instagram pare să o arate pe prințesa Latifa, împreună cu o prietenă, pe aeroportul din Madrid, informează BBC.

Asta după ce în luna februarie au fost difuzate imagini filmate de prințesa Latifa, în care aceasta susținea că este ținută captivă într-o vilă și se teme pentru viața ei.

Experții în drepturile omului din cadrul ONU au spus atunci că prințesa ar trebui eliberată „urgent”.

Autoritățile Emiratelor Arabe Unite (EAU) au declarat ulterior că aceasta este „îngrijită acasă”.

Această ultimă imagine a apărut pe contul public de Instagram al lui Sioned Taylor. Este a treia fotografie pe care doamna Taylor, care locuiește în Dubai și este o prietenă de multă vreme a prințesei, a postat-o cu prințesa Latifa, de la mijlocul lunii mai și până în prezent.

„O vacanță europeană extraordinară, împreună cu Latifa. Ne distrăm explorând!", se arată în decrierea pozei. 

Ambele femei poartă măști de față și par să se afle într-un aeroport din capitala Spaniei.

David Haigh, cofondator al campaniei Free Latifa, a declarat că este „încântat să vadă cum Latifa pare că are pașaport, călătorește și se bucură de un grad tot mai mare de libertate”.

El a mai spus că prințesa a contactat direct membrii echipei Free Latifa, dar a adăugat că nu poate comenta nimic în plus.

În luna mai, Sioned Taylor a postat alte două fotografii pe Instagram, care păreau să o arate pe prințesa Latifa la un mall din Dubai și mai târziu la un restaurant din oraș.

Ce s-a întâmplat cu Latifa?

Latifa, unul dintre cei 25 de copii ai șeicului Mohammed bin Rashid al Maktoum, a încercat să fugă din Dubai în februarie 2018.

Într-un videoclip înregistrat cu puțin timp înainte de a pleca, ea a spus că se simțea foarte încorsetată. 

"Nu am plecat din țară din anul 2000. Am cerut foarte mult să merg doar să călătoresc, să studiez, să fac ceva normal. Dar ei nu mă lasă", a spus Latifa atunci.

Evadarea a mers prost:  după opt zile de călătorie pe mare, unde a traversat Oceanul Indian, aceasta a fost prinsă de comandații care au  întors-o cu forța în Dubai.

Tatăl ei a spus mai târziu că a considerat aceasta o „misiune de salvare”.

În februarie 2021, BBC a difuzat videoclipuri înregistrate în secret de prințesa Latifa, în care le comunica prietenilor din străinătate, capturarea ei și detenția la care a fost supusă după reîntoarcerea în Dubai.

Ea a povestit în cadrul acelor înregistrări că este ținută singură, fără acces la asistență medicală sau juridică, într-o vilă cu ferestrele și ușile închise și păzită de poliție.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close