Antena 3 CNN Externe Prinţul Charles avertizează că Terra este în 'pe muchia prăpastiei'

Prinţul Charles avertizează că Terra este în 'pe muchia prăpastiei'

Prinţul Charles avertizează că Terra este în 'pe muchia prăpastiei'
Sursa foto: printul charles
16 Dec 2009   •   08:42

Exploatarea umană a resurselor a împins Terra la "marginea prăpastiei", iar planeta a ajuns la punct al crizei ce nu poate fi rezolvat decât prin acţiune globală, a avertizat Prinţul Charles.
În cadrul conferinţei ONU pentru schimbare climatică de la Copenhaga, moştenitorul tronului în Britanie a arătat liderilor mondiali că trebuie să ajungă la un acord "complet" pentru schimbarea climatică.
"Realitatea sumbră este că planeta noastră a ajuns la un punct de criză," crede prinţul. Dar acesta crede că "aşa cum omenirea a avut puterea să ducă lumea la margine, la fel există puterea să o aducem în echilibru."
Discuţiile de la Copenhaga sunt "un moment istoric " în cadrul acestui efort, dar doar dacă statele încetează să se acuze una pe alta pentru că nu acţionează.

"În situaţia noastră crescând precară- pe o planetă mică, unică şi preţioasă- aceasta nu este o problemă care să fie rezolvată în termeni de 'ei şi noi'. Deoarece atunci când vine vorba de aerul pe care îl respirăm şi apa pe care o bem, nu există graniţe naţionale."
Oficialul britanic adăuga că "o soluţie parţială la schimbarea climatică nu este o soluţie deloc."
În cadrul unui articol publicat de Le Monde, Charles scria că "schimbarea climatică nu este o prioritate alternativă la dezvoltarea economică, este un 'multiplicator de risc', un factor ce va submina capacitatea noastră de a îmbunătăţi bunăstarea oamenilor, dacă nu acţionăm acum să reducem emisiile."
Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbări la buletinele românilor. Noi informaţii care vor apărea pe act
x close