Antena 3 CNN Externe Prinţul Charles este mai popular ca niciodată, la împlinirea a 60 de ani

Prinţul Charles este mai popular ca niciodată, la împlinirea a 60 de ani

Prinţul Charles este mai popular ca niciodată, la împlinirea a 60 de ani
14 Noi 2008   •   16:28

Prinţul moştenitor al Marii Britanii, Charles, sărbătoreşte vineri împlinirea vârstei de 60 de ani bucurându-se de un nivel al popularităţii mai ridicat ca niciodată, anunţă Reuters.
Charles este unul dintre cei mai longevivi prinţi moştenitori ai tronului britanic şi a fost sărbătorit printr-un sondaj de opinie care i-a fost favorabil. Cei mai mare parte a britanicilor îl preferă pe Charles ca succesor al reginei Elizabeth a II-a mama sa, fiului său, William.
Sondajul, realizat de firma YouGov, a scos la iveală faptul că 42% dintre cei interviavaţi îl preferă pe prinţul Charles ca succesor al reginei la tronul britanic, în comparaţie cu 35% dintre participanţi, care sunt de părere că succesiunea la tron ar trebui să sară peste o generaţie şi că următorul monarh al Marii Britanii trebuie să fie prinţul William, fiul cel mare al lui Charles.
În 2005, doar 31 la sută dintre cei chestionaţi l-au susţinut pe Charles, 42% preferându-l pe William, a cărui mamă a fost regretata prinţesă Diana. Au existat voci care, de-a lungul anilor, au sugerat că prinţul Charles ar trebui să renunţe la tron, pentru că statutul de văduv recăsătorit nu se potriveşte cu funcţia de conducător al Bisericii engleze pe care o deţine monarhul britanic.
Când mama sa a devenit regină Charles avea doar trei ani el devenind astfel moştenitorul tronului britanic. În vârstă de 82 de ani, regina Elizabeth este cel mai în vârstă monarh din istoria naţiunii britanice şi are o sănătate foarte bună. Mama ei a trăit până la vârsta de 101 ani.
Petrecerea dată în onoarea zilei de naştere a lui Charles cuprinde, vineri, un spectacol de comedie, susţinut de John Cleese, Rowan Atkinson şi Robin Williams, un concert şi un banchet la palatul Buckingham.
Prinţul Charles şi soţia lui, Camila, vor organiza şi o petrecere privată, la Highgrove, reşedinţa lor din Gloucestershire, eveniment la care va susţine un recital Rod Stewart.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: printul Charles
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close