Antena 3 CNN Externe Prințul Felipe de Asturias va deveni rege în momentul în care tatăl lui va promulga legea abdicării

Prințul Felipe de Asturias va deveni rege în momentul în care tatăl lui va promulga legea abdicării

Prințul Felipe de Asturias va deveni rege în momentul în care tatăl lui va promulga legea abdicării
05 Iun 2014   •   15:45

Prințul moștenitor Felipe de Asturias va deveni rege al Spaniei în momentul în care tatăl său, regele Juan Carlos, care și-a anunțat intenția abdicării, va promulga legea organică aprobată recent de guvernul spaniol, după ce aceasta va fi adoptată cu majoritate absolută în fiecare dintre cele două camere ale legislativului spaniol, informează AGERPRES.
Astfel, odată legea adoptată în Congresul Deputaților și Senat, promulgarea legii organice de către șeful statului va avea loc pe durata unei ceremonii la Palatul Regal din Madrid. Proclamarea noului monarh, cu numele de Felipe al VI-lea al Spaniei, va avea loc în Congresul Deputaților. Pe durata discursului de proclamare, prințul moștenitor Felipe de Asturias urmează să-și prezinte planurile și strategia de domnie.

Legea organică menționată are un singur articol și o dispoziție finală unică. În paragraful 1 se stabilește că regele Juan Carlos abdică, iar la paragraful 2, faptul că decizia abdicării va fi efectivă atunci când legea va intra în vigoare, după îndeplinirea formalităților parlamentare, votul în cele două camere ale legislativului și după publicarea în Monitorul Oficial.

"Majestatea Sa Regele Juan Carlos I de Bourbon renunță la Coroana Spaniei. Abdicarea va fi efectivă în momentul intrării în vigoare a prezentei legi organice", arată textul legii organice. Dispoziția finală a acesteia precizează că intrarea în vigoare va avea loc în momentul publicării în Monitorul Oficial.



×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close