Antena 3 CNN Externe Prinţul George, în centrul atenţiei la parada militară organizată la Londra în cinstea Reginei

Prinţul George, în centrul atenţiei la parada militară organizată la Londra în cinstea Reginei

Prinţul George, în centrul atenţiei la parada militară organizată la Londra în cinstea Reginei
Sursa foto: Foto captura BBC via YouTube
13 Iun 2015   •   23:30

Britanicii au sărbătorit Ziua Reginei Marii Britanii, însă vedeta ceremoniilor a fost strănepotul ei, Prinţul George. Fiul de doi ani al Prinţului William a captat atenţia presei şi a fost aclamat de mulţime când a apărut alături de ceilalţi membri ai familiei regale.

Ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este în aprilie, însă, conform tradiţiei, e celebrată în iunie, când are loc şi parada Gărzii Regale britanice.

În braţele tatălui său, Prinţul George a privit de la balconul Palatului Buckingham formaţia de avioane care a brăzdat cerul, marcând ziua Reginei.

Micul Prinţ a făcut cu mâna mulţimii adunate în faţa palatului, primind în schimb aplauze şi ovaţii. Alături de el erau regina Elisabeta, Prinţul Charles şi soţia lui, Camilla Parker, Prinţul Harry, dar şi Ducesa de Cambridge, mama lui George.

Festivitatea "Trooping the Colour" marchează în fiecare an Ziua Reginei Marii Britanii. Trupele gărzii regale au fost desfăşurate la Horse Guard Parade, teren aflat în centrul Londrei şi dedicat paradelor.

Ceremonia a marcat prima apariţie oficială a Ducesei de Cambridge după ce a adus pe lume al doilea copil, o fetiţă. Kate a venit într-o trăsură, alături de fratele soţului ei, Prinţul Harry şi de Camilla Parker.

Regina a venit tot cu o trăsură, împreună cu Prinţul Consort Philip. Deşi s-a născut pe 21 aprilie, Elisabeta a doua îşi celebrează ziua, conform tradiţiei, în iunie, cu ocazia paradei aniversare. O mie de soldaţi ai gărzii au defilat prin faţa suveranei britanice.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close