Antena 3 CNN Externe Revolta de la Capitoliu: prințul Harry spune că l-a avertizat pe șeful Twitter cu o zi înainte

Revolta de la Capitoliu: prințul Harry spune că l-a avertizat pe șeful Twitter cu o zi înainte

Ducele de Sussex a declarat că l-a avertizat pe șeful Twitter, Jack Dorsey, în legătură cu tulburările care aveau să degenereze în data de 6 ianuarie în tentativa ratată de insurecție de la Capitoliu, în decursul căreia au murit cinci oameni, relatează BBC.

Revolta de la Capitoliu: prințul Harry spune că l-a avertizat pe șeful Twitter cu o zi înainte
de Adrian Iclozan    |    10 Noi 2021   •   10:38

"L-am avertizat (pe Dorsey, n.r.) că Twitter permite organizarea unei lovituri de stat", a declarat prințul Harry la forumul RE:WIRED din Statele Unite.

"E-mail-ul a fost trimis cu o zi înainte. Apoi s-a întâmplat (asaltul susținătorilor lui Donald Trump asurpa Congresului, n.r.) și nu mi-a mai răspuns de atunci", a precizat el, în cadrul unei dezbateri cu privire la rolul platformelor sociale în răspândirea urii și a dezinformării.

BBC notează că, deocamdată, directorul Twitter nu a comentat spusele lui Harry.

Ducele de Sussex, care trăiește în prezent cu soția sa, Meghan Markle, în California, a participat la forumul tehnologic în calitate de vorbitor invitat.

El a invocat propria sa experiență cu mesajele de ură distribuite online și cu presa pentru a sublinia că firmele care administrează platformele sociale nu fac destul pentru a opri răspândirea dezinformărilor.

Prințul Harry: Internetul este definit de ură, dezbinare și minciuni

Potrivit prințului Harry, internetul este definit de "ură, dezbinare și minciuni și asta nu poate fi bine".

Intervenția sa prin videoconferință vine la două săptămâni după ce o companie de analiză a datelor a arătat că 70% din conținutul de ură avându-l drept țintă pe prinț și pe ducesa de Sussex au fost generate de doar aproximativ 55 de conturi.

Între timp, ancheta privind evenimentele din 6 ianuarie din SUA continuă. Aproape 700 de persoane au fost puse sub acuzare în urma violențelor. 

Marți, o comisie a Congresului care investighează revolta de la Capitoliu a convocat mai multe persoane din anturajul lui Donald Trump să depună mărturie în legătură cu evenimentele de atunci.

Printre ultimii convocați se află un fost secretar de presă al Casei Albe, un consilier superior și mai mulți asistenți personali ai fostului președinte american.

Investigația Congresului urmărește să stabilească dacă Trump știa dinainte de atacul planificat asupra Legislativului american.

×
Subiecte în articol: printul Harry revolta Capitoliu Twitter
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close