Antena 3 CNN Externe Prințul Harry, măsuri legale împotriva Guvernului Angliei, pentru că i s-a eliminat securitatea

Prințul Harry, măsuri legale împotriva Guvernului Angliei, pentru că i s-a eliminat securitatea

Avocații prințului Harry, care a renunțat la funcțiile regale în urmă cu doi ani, au trimis o scrisoare de ”protocol de acțiune prealabilă” către Ministerul de Interne, indicând că vor solicita o revizuire judiciară, dacă ducii de Sussex nu beneficiază de securitate continuă în timp ce sunt în Marea Britanie.

Prințul Harry, măsuri legale împotriva Guvernului Angliei, pentru că i s-a eliminat securitatea
Sursa foto: Getty Images/ Pool
de Cerasela Stafie    |    16 Ian 2022   •   11:35

Argumentul prințului Harry este că echipa sa privată de protecție din SUA nu are acces la informațiile secrete din Marea Britanie, care sunt necesare pentru a-și păstra soția și copiii în siguranță.

Se presupune că regina a fost informată cu privire la acțiunea nepotului ei.Totodată, se crede că este prima dată când un membru al Familiei Regale a intentat un dosar împotriva Guvernului Majestății Sale.

”Argumentul prințului Harry, pe scurt, este: ”Ai greșit legea”. El simte că decizia de a-i elimina securitatea a fost greșită. Protocolul de acțiune prealabilă a fost trimis de avocații lui Harry Ministerului de Interne în urmă cu câteva luni. Acesta este în esență un precursor al unui control judiciar,” a declarat o sursă a publicației Daily Mail.

Avocații ducelui de Sussex au emis o declarație extraordinară, după apariția acestor informații în presă, în care apără decizia sa de a da în judecată guvernul britanic. De asemenea, reprezentanții legali au subliniat că Harry va plătii pentru aceste servicii, nu se va baza pe contribuabili pentru a finanța securitatea familiei sale.

Ducele și Ducesa de Sussex au fost contactați anterior de oficialii guvernamentali pentru explicații, dar nu le-au răspuns, preferând să meargă direct către presă.

Acțiunea în justiție a fost declanșată după cea mai recentă călătorie a lui Harry în Marea Britanie, în iulie, când protecția poliției i-a fost eliminată.

”Când Harry s-a întors în aprilie anul trecut pentru înmormântarea Prințului Philip, i s-a dat securitate. Dar când s-a întors vara, nu a mai avut gărzi de corp,” a spus o sursă a publicației citate mai sus.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close