Antena 3 CNN Externe Prinţul Philip ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Regina va planta un trandafir în memoria lui

Prinţul Philip ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Regina va planta un trandafir în memoria lui

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a plantat astăzi un trandafir, numit după soțul acesteia. Dacă ar fi trăit, prinţul Philip ar fi împlinit joi 100 de ani. Regina va marca momentul plantând un trandafir.

Prinţul Philip ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Regina va planta un trandafir în memoria lui
de Georgiana Adam    |    10 Iun 2021   •   11:54

Philip, duce de Edinburgh, s-a născut la 10 iunie 1921 și ar fi împlinit astăzi vârsta de 100 de ani. Acesta a fost căsătorit cu regina Elisabeta 74 de ani fiindu-i alături pe tot parcursul domniei sale de 69 de ani .

Trandafirul a fost plantat la curtea Castelului Windsor, unde cei doi și-au petrecut ultimele momente împreună dar și locul unde prințul Philip s-a stins din viață. „A fost o încântare să-i dăruiesc Majestăţii sale Regina... trandafirul 'Ducele de Edinburgh' pentru a marca ceea ce ar fi fost aniversarea a 100 de ani (a prințului Philip) şi pentru a-i aminti de viața lui remarcabilă”, a declarat Keith Weed, președintele Societății Regale de Horticultură.

Soiul de trandafir „Ducele de Edinburgh” a fost scos la vânzare și un procent din suma obținută din vânzare va merge către „Duke of Edinburgh Award Living Legacy Fund”, care desfășoară proiecte de de suport al tinerilor. Aceasta a fost înființată chiar de către prințul Philip și își desfășoară în prezent activitatea în peste 130 de ţări.

×
Subiecte în articol: printul philip Regina Elisabeta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close