Antena 3 CNN Externe Prinţul Philip a fost externat, cu o zi înainte de cea de-a 91 aniversare

Prinţul Philip a fost externat, cu o zi înainte de cea de-a 91 aniversare

Prinţul Philip a fost externat, cu o zi înainte de cea de-a 91 aniversare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Iun 2012   •   17:58

Prinţul Philip, soţul suveranei britanice Elizabeth a II-a, internat luni într-o clinică londoneză pentru tratarea unei infecţii urinare, a fost externat sâmbătă, cu o zi înainte de cea de-a 91-a aniversare, informează bbc.co.uk.
   
Zâmbind, Philip a strâns mâinile angajaţilor spitalului şi le-a făcut cu mâna reporterilor adunaţi afară, la externare.
   
Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a fost internat în spitalul King Edward VII din Londra, luni, la o zi după ce a asistat la procesiunea ambarcaţiunilor de pe Tamisa, în frig şi pe ploaie, în cea de-a doua zi de manifestări dedicate jubileului de dimanat al soţiei sale, regina Elizabeth a II-a. Infecţia urinară cu care a fost diagnosticat l-a împiedicat să participe la restul festivităţilor dedicate jubileului, ce au avut loc la Londra până marţi, însă starea lui de sănătate s-a ameliorat considerabil după internare.
   
Duminică, prinţul consort împlineşte 91 de ani, însă va petrece restul weekendului în privat, continuându-şi recuperarea, alături de regină la castelul Windsor, potrivit unui oficial de la palatul Buckingham.
   
Cuplul regal va decide dacă trebuie făcute schimbări în programul pe care îl are în următoarele zile. Regina Elizabeth şi prinţul consort urmau să găzduiască marţi o petrecere în curtea de la Sandringham, o proprietate a suveranei din Norfolk, iar apoi să facă o călătorie de două zile în regiunea East Midlands.
   
Este improbabil ca doctorii să considere că prinţul este într-o stare îndeajuns de bună pentru a participa la aceste evenimente, însă acesta s-a dovedit foarte serios în privinţa angajamentelor sale în trecut.
   
Cunoscut pentru energia sa, ducele de Edinburgh a mai fost spitalizat de urgenţă în decembrie, pentru o arteră coronariană obstrucţionată, o intervenţie care l-a împiedicat să participe la sărbătorile tradiţionale de Crăciun cu familia regală.
   
Aflat la conducerea a 800 de asociaţii, ducele a decis vara trecută să reducă puţin din obligaţiile sale.
   
El a însoţit-o totuşi pe regină în numeroase vizite pe care Elizabeth a II-a le-a efectuat în Marea Britanie cu ocazia jubileului de diamant.

×
Subiecte în articol: print aniversare clinica Londra
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close