Antena 3 CNN Externe Prințul Philip, internat în spital. Care este starea Ducelui la 99 de ani

Prințul Philip, internat în spital. Care este starea Ducelui la 99 de ani

Ducele de Edinburgh a fost internat, marți dimineață, în spital, ca ”o măsură de precauție”, după ce câteva zile s-a simțit rău, anunță Palatul Buckingham..

Prințul Philip, internat în spital. Care este starea Ducelui la 99 de ani
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    18 Feb 2021   •   12:36

Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost dus la spitalul Regele Edward al VII-lea, din centrul Londrei.

Surse de la palat au declarat pentru BBC că ducele s-a deplasat cu mașina până la spital unde a fost internat la recomandarea medicului său. Acesta s-ar fi simțit rău de câteva zile, însă starea sa nu ar avea legătură cu coronavirusul.

Tot sursele citate spun că ducele - care urmează să împlinească 100 de ani pe data de 10 iunie - era „bine dispus” la spital, unde se așteaptă să rămână câteva zile pentru observație și odihnă, scrie BBC

Prinţul Philip are 99 de ani şi este căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a din 1947.

Philip, cunoscut şi sub numele de Duce de Edinburgh, s-a retras din funcţiile publice încă din 2017 şi apare rar în public.

În timpul carantinei actuale cauzate de coronavirus , el a stat la castelul Windsor, în vestul Londrei, alături de regină.

Ducele a fost internat în spital de puține ori în ultimii ani, cel mai recent chiar înainte de Crăciunul din 2019, când a urmat un tratament pentru o afecțiune medicală preexistentă. Dar, în general, ultimii săi ani au fost marcați de sănătate și energie; a renunțat la fumat în ziua în care s-a căsătorit cu regina; nu a băut niciodată mult și a fost, timp de zeci de ani, un sportiv înrăit, scrie DC News

×
Subiecte în articol: printul philip
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close