Antena 3 CNN Externe Prinţul William a salvat de la moarte doi marinari ruşi

Prinţul William a salvat de la moarte doi marinari ruşi

Prinţul William a salvat de la moarte doi marinari ruşi
Sursa foto: Foto: www.smh.com.au
28 Noi 2011   •   07:53

Doi marinari ruşi trebuie să-i mulţumească prinţului William pentru că încă sunt în viaţă. Au fost salvaţi de un elicopeter la bordul căruia era chiar prinţul, după ce vasul pe care se aflau a naufragiat în Marea Irlandei. Un alt marinar şi-a pierdut viaţa, iar cinci membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi.

Cargobotul, care transporta trei mii de tone de calcar, a lansat un apel SOS la ora două noaptea, pe o furtună deosebit de puternică. Paza de Coastă a intervenit imediat şi, odată cu ea, echipajul de salvare al Forţelor Aeriene, din care face parte prinţul William.

Vasul naufragiat aparţinea unei societăţi britanice şi naviga sub pavilionul Insulelor Cook, dar toţi marinarii erau ruşi. Cu toate eforturile, prinţul şi colegii săi n-au reuşit să găsească decât doi membrii ai echipajului, într-o barcă de salvare. Unul dintre ei era chiar secundul navei.

Cei doi supravieţuitori au fost urcaţi, cu un troliu, la bordul elicopterului şi transportaţi la spital, în stare de şoc. Prinţul William, cunoscut, în armată, ca locotenentul William Wales, şi-a încheiat misiunea.

Dar elicopterele britanice şi irlandeze survolează în continuare Marea Irlandei, în căutarea altor cinci marinari ruşi, fără să-şi facă, totuşi, prea mari speranţe.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close