Antena 3 CNN Externe Prinţul William, prima reacție după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer: "Înseamnă foarte mult pentru noi toţi"

Prinţul William, prima reacție după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer: "Înseamnă foarte mult pentru noi toţi"

Prinţul William a vorbit, în cadrul unui eveniment caritabil, despre starea de sănătate a tatălui său, Regele Charles al III-lea, care a fost diagnosticat cu cancer.

Prinţul William, prima reacție după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer: "Înseamnă foarte mult pentru noi toţi"
Sursa foto: clarencehouse/Instagram
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2024   •   08:58

Prinţul William al Marii Britanii a revenit miercuri în serviciul public, după operaţia soţiei sale, Kate, şi după vestea privind starea de sănătate a tatălui său.

Prezent la o gală caritabilă, Prințul  William a mulțumit pentru mesajele de susținere primite, după ce Regele Charles a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer.

"Apreciem foarte mult bunătatea tuturor, vă mulţumim!", a declarat Prinţul de Wales presei şi publicului, în timp ce sosea cina de gală pentru organizaţia caritabilă Air Ambulance din Londra.

Prințul moștenitor a continuat să mulțumească pentru susținere și în timpul discursului susținut în cadrul galei.

"Aş dori să profit de această ocazie pentru a vă mulţumi, de asemenea, pentru mesajele amabile de susţinere pentru Catherine şi pentru tatăl meu, în special în ultimele zile.

Înseamnă foarte mult pentru noi toţi. Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă -medical-", a mai spus Prinţul William.

Moștenitorul tronului și-a amânat angajamentele pentru a avea grijă de cei trei copii ai săi, după ce Kate, soţia sa, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, planificată pe 16 ianuarie, iar apoi a petrecut două săptămâni în spital.

Totodată, Regele Charles a urmat un tratament la același spital, iar în urma testelor, medicii au descoperit că monarhul în vârstă de 75 de ani are o formă de cancer. 

În aceste condiții, Regele şi-a amânat îndatoririle publice pentru a urma un tratament în ambulatoriu, în timp ce Kate nu se aşteaptă să revină în serviciul public decât după Paşte, responsabilitatea de a asigura imaginea publică a monarhiei revenindu-le celorlalţi membri ai familiei regale, în special lui William şi soţiei lui Charles, Regina Camilla. 

"În multe ocazii va trebui să stea în locul lui, va fi un fel de cvasi-şef de stat în acelaşi mod în care a fost Prinţul Charles când regina era lipsită de mobilitate", a spus Robert Hardman, specialist în probleme regale, despre Prinţul William.

În ciuda diagnosticului, Charles intenţionează să-şi continue o mare parte din activitatea sa privată ca monarh şi să se ocupe de documentele de stat. El urma să vorbească, miercuri, la telefon cu prim-ministrul Rishi Sunak, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

Palatul Buckingham nu a oferit detalii despre afecţiunea regelui, în afară de a spune că nu este vorba de cancer de prostată, dar a precizat că regele a rămas "pe deplin pozitiv" şi că aşteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public cât mai curând posibil, potrivit Reuters, citat de ziare.com.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close