Antena 3 CNN Externe Prinţul William şi fostul premier David Cameron sunt implicaţi într-un scandal de corupţie în fotbal

Prinţul William şi fostul premier David Cameron sunt implicaţi într-un scandal de corupţie în fotbal

Prinţul William şi fostul premier David Cameron sunt implicaţi într-un scandal de corupţie în fotbal
Sursa foto: Foto: facebook.com/DavidCameronOfficial
28 Iun 2017   •   14:28

Prinţul William şi fostul premier britanic David Cameron au participat la o întâlnire în care s-a discutat un schimb ilegal de voturi pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2018 şi din 2022, potrivit unui raport oficial al FIFA, informează site-ul cotidianului The Telegraph.

Raportul FIFA, denumit Garcia, a analizat procedurile de acordare a drepturilor de organizare pentru Cupa Mondială din 2018 şi din 2022, către Rusia, respectiv Qatar.

Potrivit acestor informaţii, prinţul William şi David Cameron ar fi fost prezenţi la o discuţie între oficiali englezi şi sud-coreeni la un hotel din Zurich, în 2010.

„Premierul David Cameron i-a cerut domnului Chung să voteze pentru candidatura Angliei, iar domnul Chung a răspuns că va face acest lucru doar dacă domnul Thompson va vota pentru Coreea de Sud", se arată în raportul FIFA.

Potrivit raportului Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Geoff Thompson a recunoscut că s-a ajuns la un acord pentru un schimb de voturi, o încălcare gravă a regulilor organizaţiei sportive.

În 2015, zeci de oficiali din fotbalul internaţional au fost acuzaţi de fapte de corupţie în Statele Unite, în timp ce procuratura elveţiană a deschis o investigaţie privind acordarea drepturilor de organizare pentru Cupa Mondială din 2018 şi din 2022.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: printul William scandal coruptie
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close