x close

Problema refugiaților creează tensiuni în Europa. În plină campanie, Angela Merkel condamnă poziția recalcitrantă a Ungariei

12 Sep 2017   •   15:50
Problema refugiaților creează tensiuni în Europa. În plină campanie, Angela Merkel condamnă poziția recalcitrantă a Ungariei  FOTO: Agerpres/EPA

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat, într-un interviu publicat în Berliner Zeitung, că este ''inacceptabilă'' decizia Ungariei de a nu aplica o hotărâre a Curții Europene de Justiție (CEJ) care prevede că statele membre trebuie să preia refugiați, relatează agenția DPA.

Într-o hotărâre emisă săptămâna trecută, CEJ a respins o plângere a Ungariei și Slovaciei referitoare la cota de refugiați în vederea redistribuirii de migranți în mod echitabil pe teritoriul blocului comunitar, dar premierul ungar Viktor Orban a afirmat că guvernul său nu-și va schimba poziția.

În interviu, Angela Merkel a spus că ''este inacceptabil ca un guvern să spună că nu-l interesează o hotărâre a Curții Europene de Justiție''.

Întrebată dacă aceasta ar putea duce la expulzarea Ungariei din Uniunea Europeană, Merkel a spus că:

''Aceasta înseamnă că este atinsă o problemă deosebit de importantă a Europei, deoarece, în opinia mea, Europa este o zonă a statului de drept. Vom discuta despre aceasta la Consiliul European în octombrie''.

Sondajele de opinie arată că Angela Merkel are șanse de a obține un al patrulea mandat de cancelar la alegerile parlamentare prevăzute să aibă loc pe 24 septembrie în Germania, precizează DPA.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Angela Merkel Ungaria refugiati tensiuni Europa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati