Antena 3 CNN Externe Probleme la centrala Fukushima. Autorităţile calmează populaţia: "Nu s-a modificat nivelul radioactivităţii"

Probleme la centrala Fukushima. Autorităţile calmează populaţia: "Nu s-a modificat nivelul radioactivităţii"

Probleme la centrala Fukushima. Autorităţile calmează populaţia: "Nu s-a modificat nivelul radioactivităţii"
de O.P.    |    28 Oct 2014   •   09:47

O rafală puternică de vânt a provocat, indirect, marţi o spărtură în acoperişul care protejează reactorul numărul 1 al centralei avariate Fukushima, a anunţat operatorul Tokyo Electric Power (Tepco), potrivit căruia acest lucru nu a modificat nivelul radioactivităţii în împrejurimi, relatează AFP.

"Incidentul s-a produs în timp ce o macara era în mişcare: în acoperiş se crease o spărtură pătrată de aproximativ 30 de centimetri pentru lucrări, dar din cauza unei rafale care a provocat o mişcare bruscă a braţului macaralei, aceasta a fost lărgită la un metru pe doi", a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al Tepco.

"Măsurătorile la faţa locului nu au semnalat nicio schimbare le nivel de radioactivitate", a precizat el.

Vântul sufla marţi cu aproximativ doi metri pe secundă în jurul centralei Fukushima Daiichi şi nu împiedica lucrările, dar o rafală bruscă a surprins echipele, în jurul orei locale 08.30 (01.30 ora României).

Reactorul numărul 1, unul dintre cele trei avariate şi a cărui clădire a fost distrusă de explozii de hidrogen, a fost reacoperit în octombrie 2011.

Acest acoperiş provizoriu trebuie îndepărtat pentru a face loc echipamentelor destinate evacuării reziduurilor şi extragerii celor circa 500 de bare de combustibil uzat rămase în piscina de dezactivare.


×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close