Antena 3 CNN Externe Probleme la conferinţa ONU împotriva rasismului. Preşedintele iranian, atacat de un clovn (VIDEO)

Probleme la conferinţa ONU împotriva rasismului. Preşedintele iranian, atacat de un clovn (VIDEO)

Probleme la conferinţa ONU împotriva rasismului. Preşedintele iranian, atacat de un clovn (VIDEO)
Sursa foto: Mahmoud Ahmadinejad
21 Apr 2009   •   10:12

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a făcut valuri la conferinţa Naţiunilor Unite împotriva rasismului, de la Geneva. Afirmaţiile liderului au creat puternice nemulţumiri, atât în rândul celorlalte state, cât şi printre cei prezenţi la eveniment.

Astfel, preşedintele a fost la un pas de a fi atacat de un om îmbrăcat în clovn. Intervenţia forţelor de ordine l-au oprit, însă, la timp, pe atacatorul care nu a reuşit să îi smulgă liderului decât un zâmbet ironic.

Preşedintele iranian a găsit de cuviinţă să facă declaraţii rasiste tocmai la o conferinţă împotriva rasismului. Acesta a afirmat că guvernul isrelian este unul rasist, motiv pentru care reprezentanţii Israelului şi ai Canadei au plecat în timpul discursului lui Ahmadinejad.



Tot în cadrul Conferinţei ONU pe tema rasismului, preşedintele iranian a declarat că susţine noua politică americană faţă de Iran. Acesta a spus că "primeşte pozitiv" noua politică şi că aşteaptă "schimbările concrete", informează AFP.

"Salutăm întrucât apreciem că schimbările sunt necesare în acest moment", a spus preşedintele iranian.

"Aşteptăm schimbări concrete şi sprjinim dialogul bazat pe respect reciproc", a adăugat acesta.

După mai mulţi ani de tensiuni între SUA şi Iran, noua administraţie americană s-a arătat deschisă faţă de de acest stat, promovând dialogul pentru găsirea unei soluţii privind dosarul nuclear iranian.

Ahmadinejad a adăugat că Iranul nu îşi va schimba politica privind "cererea de energie nucleară".În plus, preşedintele a clasificat drept injust tratamentul rezervat Iranului de statele occidentale în ultimele decenii.

Preşedintele a ţinut să amintească celor prezenţi la conferinţă că energia nucleară nu trebuie confundată cu armele nucleare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close