Antena 3 CNN Externe Probleme mari cu transportul naval din China. "Pare nebunesc, dar cumpărați de acum cadourile de Crăciun", spun experţii

Probleme mari cu transportul naval din China. "Pare nebunesc, dar cumpărați de acum cadourile de Crăciun", spun experţii

Sunt probleme în industria de transport maritim de containere din China şi nici nu par să se rezolve curând, iar acest lucru ar putea duce la blocaje în perioada de dinaintea Crăciunului, atrag atenţia cei din industrie. 

Probleme mari cu transportul naval din China. "Pare nebunesc, dar cumpărați de acum cadourile de Crăciun", spun experţii
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    16 Iun 2021   •   13:48

Totul are loc după ce controalele și măsurile restrictive din provincia Guangdong din sudul Chinei au dus la o aglomerare nemaiîntâlnită în porturile regiunii, potrivit BBC.

În acest fel, transporturile au fost blocate și întârziate, iar în lanţurile mari de aprovizionare au apărut probleme ce ar putea dura câteva luni de acum încolo.

În plus, aceste probleme în aprovizionare pot fi întâlnite în toată lumea, în perioada următoare.

Blocajele, din mai, din cauza pandemiei

Potrivit sursei citate, terminalul internațional de containere Yantian, unul dintre multele porturi din regiunea Shenzhen, este cale de acces foarte importantă pentru exporturi. 

Terminalul funcţionează la capacitate redusă din luna mai, din cauza măsurilor de control luate pe fondul răspândirii infecţiilor cu coronavirus. Din această cauză, s-au creat blocaje şi multe nave aşteaptă în afara portului ca o dană să fie disponibilă.

"Unul dintre cele mai mari porturi din China s-a închis practic de aproape trei săptămâni. Au câteva dane în funcțiune, dar nu fac față nici pe departe necesităților", spune Nils Haupt, director de comunicații al companiei de transport maritim Hapag-Lloyd.

Unul din cele mai mari porturi din China, închis de trei săptămâni

În ultimele zile, navele au fost dirijate către alte terminale, iar acest lucru a condus la alte blocaje, astfel că în aproapte toate porturile este acum aglomerație şi întârziere.

În plus, în urma pandemiei, oamenii au comandat tot felul de bunuri de consum şi s-au creat blocaje în porturile din Europa și America de Nord, pentru că navele nu ajungeau la timp.

Acum, experţii spun că blocajul ar putea dura cel puţin 12 luni. Deşi, în prezent, sunt speranţe că această criză se va rezolva, specialiştii spun că lucrurile tot nu vor merge bine. 

Odată rezolvată criza din transportul maritim, se va ajunge din nou la o creștere a livrărilor din regiune, iar asta ar putea provoca din nou blocaje suplimentare în alte părți.

Rezolvarea crizei din China va duce la alte noi blocaje

În context, experţii vorbesc despre o penurie de bunuri înainte de perioada cumpărăturilor de Crăciun. 

Comercianţii din Marea Britanie au început deja comenzile pentru marfa specifică sărbătorilor, tocmai pentru că știu că termenele de livrare vor fi mult întârziate. 

"Deși poate părea nebunesc, e bine să cumpărați de acum cadourile de Crăciun", spune James Baker, editor la o publicație adresată industriei de transport naval.

Mai mult, consumatorii din Europa și America de Nord mai au mult de așteptat până să își primească bunurile comandate.

×
Subiecte în articol: China comenzi cadouri Crăciun
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close