Antena 3 CNN Externe Cu mai multe procese penale pe cap, Donald Trump devine mai bogat cu 5 miliarde de dolari

Cu mai multe procese penale pe cap, Donald Trump devine mai bogat cu 5 miliarde de dolari

Fostul președinte american Donald Trump a devenit peste noapte mai bogat cu 5 miliarde de dolari.

Cu mai multe procese penale pe cap, Donald Trump devine mai bogat cu 5 miliarde de dolari
Sursa foto: Profimedia Images
27 Mar 2024   •   09:00

S-a întâmplat astfel după ce acțiunile Trump Media & Technology Group, TMTG, au urcat, marți, cu peste 50% la debutul pe bursa din New York.

Trump Media & Technology Group este compania din spatele rețelei Truth Social, creată de Trump după ce a fost interzis sau suspendat pe platformele de socializare clasice, cum ar fi X, fostă Twitter, și Facebook.

Publicația Financial Times relatează că prețul per acțiune al TMTG a urcat până la 79,38 dolari, de la 49,95 dolari în ziua precedentă.

Din cauza agitației create printre investitori în legătură cu aceste acțiuni, tranzacțiile au fost întrerupte timp de câteva minute.

TMTG este în prezent listată la bursa Nasdaq sub simbolul DJT - inițialele lui Trump - după ce luni a încheiat fuziunea cu compania Digital World Acquisition Corp.

Potrivit sursei citate, Trump este cel mai mare beneficiar al creșterii prețului acțiunilor.

Fostul președinte american se confruntă cu un cumul de probleme juridice și financiare înainte de ceea ce se așteaptă să fie cea mai scumpă campanie electorală prezidențială din istoria SUA.

El este pus sub acuzare în statul New York pentru falsificarea înregistrărilor financiare și mai este acuzat în Florida, Washington și Georgia pentru infracțiuni care se întind de la obstrucționarea justiției și reținerea, cu intenție, a informațiilor referitoare la securitatea națională până conspirație în vederea fraudării statului și instigare la încălcarea jurământului depus de un funcționar al statului.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close