Antena 3 CNN Externe Procesul lui Saif Gaddafi a fost amânat până în decembrie

Procesul lui Saif Gaddafi a fost amânat până în decembrie

Procesul lui Saif Gaddafi a fost amânat până în decembrie
19 Sep 2013   •   16:31

 Un tribunal din Libia a amânat până în luna decembrie audierile în cazul fiului mai mare al fostului lider libian, Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, care trebuia să înceapă astăzi. 

 
Saif al-Islam a fost adus în faţa instanţei din oraşul Zintan, acolo unde este încarcerat, dar audierile au fost amânate, pentru că la ele puteau fi prezenţi şi alţi inculpaţi, a spus avocatul.
Tot apărătorul oficial a spus că fiul dictatorului libian va fi judecat pentru crime împotriva umanităţii şi cel mai probabil va fi condamnat la moarte, "în urma unui proces care se va desfăşura total incorect"
 
Fiul lui Gaddafi, care era considerat succesorul său la conducerea ţării, a fost arestat în noiembrie 2011, în timp ce încerca să treacă graniţa cu Niger.
 
Curtea Penală Internaţională (ICC) a concluzionat că Saif a fost implicat în crime de război şi a decis la sfârşitul lunii mai că el trebuie să fie adus la Haga, deoarece în patria natală el se poate confrunta cu represalii dure, care i-ar pune viaţa în pericol.
 
Libia a refuzat propunerea ICC şi a comunicat forului internaţional că nu are jurisdicţie pentru a susţine acest proces, motivând că ICC poate interveni doar dacă sistemul local de justiţie nu funcţionează adecvat.

×
Subiecte în articol: proces
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close