Antena 3 CNN Externe Procurorii italieni renunţă la cazul de corupţie ce îl implica pe Berlusconi

Procurorii italieni renunţă la cazul de corupţie ce îl implica pe Berlusconi

Procurorii italieni renunţă la cazul de corupţie ce îl implica pe Berlusconi
Sursa foto: silvio berlusconi
26 Feb 2010   •   15:06

Procurorii italieni au cerut pe neaşteptate ca instanţa supremă a ţării să renunţe la cazul contra unui avocat britanic, acuzat că a acceptat o mită de circa 400.000 de euro de la Silvio Berlusconi.
În cadrul unei răstrunări bizare într-un proces ce durează de un deceniu, procurorul arăta că acuzaţiile contra lui David Mills ar fi expirat conform statutul celor 10 ani de limitare.
Procurorul Gianfranco Ciani declara că nu este nicio îndoială că a acceptat mita, dar cazul trebuie anulat deoarece a durat prea mult.
Dacă judecătorii vor fi de acord, Silvio Berlusconi va obţine o victorie contra acuzaţilor de corupţie pe care el însuşi le suferă în legătură cu acest caz. Procesul premierului, pentru că ar fi oferit mită, ce trebuia reluat sâmbătă, va fi închis.
Anul trecut, Mills a fost găsit vinovat că ar fi acceptat mită de la Berlusconi pentru a minţi în numele său în două procese de corupţie la finele anilor 90.
El a primit o sentinţă de patru ani şi jumătate închisoare. Aceasta a ajuns în faza de apel la Curtea Supremă, undese aştepta un vedict joi, înainte ca procuratura să îşi schimbe poziţia.
Ciani arăta că infracţiunea originală este din noiembrie 1999, acum peste 10 ani, astfel că acuzaţiile s-au prescris conform legii italiene. Anterior, procurorii au arătat la primele instanţe că infracţiunea s-ar fi produs tehnic patru luni mai târziu, în 29 februarie 2000, când Mills a retras banii , ceea ce înseamnă că procesul ar fi trebuit să se desfăşoare.
Procuratura nu şi-a explicat schimbarea de poziţie, dar momentul este prielnic pentru Berlusconi, care luna viitoare se confruntă cu alegeri regionale.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close