Antena 3 CNN Externe Procurorul din procesul Rubygate a primit o scrisoare de ameninţare cu două gloanţe

Procurorul din procesul Rubygate a primit o scrisoare de ameninţare cu două gloanţe

Procurorul din procesul Rubygate a primit o scrisoare de ameninţare cu două gloanţe
de M.T.    |    23 Mai 2013   •   17:50

Ilda Boccassini, procurorul care conduce acuzarea în procesul Rubygate, în care fostul premier italian Silvio Berlusconi este acuzat de întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră şi abuz de putere, a primit în ultima perioadă mai multe scrisori de ameninţare, într-unul dintre plicuri găsindu-se două gloanţe.

Informaţia a fost dezvăluită joi de procurorul-şef din Milano, Edmondo Bruti Liberati, citat de Reuters.

„În ultimele săptămâni s-a înregistrat o creştere a scrisorilor anonime de ameninţare la adresa lui Boccassini, inclusiv una de ieri alături de care au fost găsite două gloanţe”, a precizat Bruti Liberati, într-un comunicat oficial.

Pe 13 mai, Boccassini a solicitat o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi interzicerea pe viaţă a dreptului de a ocupa o funcţie publică pentru Silvio Berlusconi.

La acea dată, într-o pledoarie de şase ore, procurorul a arătat că celebrele petreceri "bunga bunga" organizate la vila fostului premier italian implicau „un sistem de prostituţie pus în aplicare pentru satisfacerea lui Berlusconi".

Politicianul de 76 de ani, precum şi Karimei El Mahroug, alias "Ruby", o tânără cu origini marocane, au negat acuzaţiile.

Berlusconi este acuzat că ar fi plătit-o pe Ruby, pe atunci minoră, pentru a întreţine relaţii sexuale cu ea, apoi s-a folosit de funcţia de premier pentru ca aceasta să fie eliberată din custodia poliţiei.

Verdictul în acest proces este aşteptat pe data de 24 iunie.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close