Antena 3 Externe Procurorul general al SUA a iniţiat o investigaţie în cazul unei scurgeri de informaţii care implică Preşedinţia

Procurorul general al SUA a iniţiat o investigaţie în cazul unei scurgeri de informaţii care implică Preşedinţia

de G.S.    |    09 Iun 2012   •   17:53
Procurorul general al SUA a iniţiat o investigaţie în cazul unei scurgeri de informaţii care implică Preşedinţia
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Procurorul-general american, Eric Holder, a decis iniţierea unei investigaţii în cazuri de scurgeri de informaţii care implică Preşedinţia SUA, informează BBC News online.
   
Eric Holder a decis numirea a doi procurori care se vor ocupa de această anchetă, argumentând că recentele scrugeri de informaţii - despre atacuri cibernetice contra Iranului şi despre dejucarea unui complot terorist în Yemen - riscă să compromită securitatea Statelor Unite.
   
Luna trecută, presa americană a dezvăluit că un agent dublu britanic a reuşit să se infiltreze în celule Al-Qaida din Yemen şi să împiedice comiterea unui atentat. De asemenea, în presă au apărut detalii despre modul în care preşedintele Barack Obama aprobă personal fiecare raid aerian efectuat împotriva teroriştilor din Pakistan.
   
Opoziţia republicană a sugerat că Preşedinţia SUA a dezvăluit intenţionat informaţiile pentru îmbunătăţirea imaginii lui Barack Obama înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie.
   
Casa Albă a respins speculaţiile opoziţiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close