Antena 3 CNN Externe Profesor decapitat în Filipine: Capul bărbatului răpit, găsit într-o benzinărie

Profesor decapitat în Filipine: Capul bărbatului răpit, găsit într-o benzinărie

Profesor decapitat în Filipine: Capul bărbatului răpit, găsit într-o benzinărie
Sursa foto: grupare extremista
09 Noi 2009   •   12:17

Autorităţile din Filipine au găsit capul unui profesor răpit în incinta unei benzinării. Bărbatul a fost răpit în urmă cu trei săptămâni, iar răpitorii au cerut o recompensă de 42.000 de euro în schimbul vieţii lui. Familia omului a refuzat să plătească, informează BBC News.

Gabriel Canizares a fost răpit de membri ai gruparii extremiste Abu Sayyaf. Poliţiştii filipinezi nu au reuşit, până în prezent, să găsească corpul omului.

Potrivit unui reprezentant al ministerului Educaţiei, aceasta nu este prima oară când un profesor este răpit. Alte şase cadre didactice au fost răpite de membrii grupării extremiste Abu Sayyaf, însă toţi au fost eliberaţi, în ciuda ameninţărilor cu decapitarea.

?Răpitorii vor fi aspru pedepsiţi pentru atrocităţile comise?, a declarat într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al preşedintelui Gloria Arroyo. ?Vom lua măsuri drastice pentru a ne asigura că astfel de crime nu vor mai avea loc?.

Capul profesorului a fost descoperit cu numai trei zile înaintea vizitei secretarului de stat american, Hillary Clinton, la Manila.

Gruparea extremistă Abu Sayyaf a revendicat mai multe atacuri teroriste din Filipine. În 2001, mai mult de 100 de persoane au murit, după ce membrii grupării au aruncat în aer o ambarcaţiune în Golful Manila.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: crima filipine Manila
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close