Antena 3 CNN Externe Profesor din California, forțat să se ascundă, după comentarii anti-Trump

Profesor din California, forțat să se ascundă, după comentarii anti-Trump

Profesor din California, forțat să se ascundă, după comentarii anti-Trump
14 Dec 2016   •   08:19

O profesoară de la o universitate californiană, care spusese studenţilor săi că alegerea lui Donald Trump, este un "act de terorism", trăieşte ascunsă după ce comentariile sale au declanşat o serie de critici violente şi ameninţări cu moartea, relatează AFP. 

Olga Cox, profesoară asosciată de psihologie la Universitatea Orange Coast College din Costa Mesa, situată la periferia Los Angeles, a trebuit să plece din California după ce o înregistrare video a tiradei sale - realizată în secret de unul dintre studenţii săi - a fost postată pe Facebook, declanşând un val de critici şi ameninţări, potrivit cotidianului local Orange County Register. 

Sindicatul care o reprezintă pe dna Cox a indicat că profesoara şi universitatea au primit peste 1.000 de e-mailuri şi că dna Cox a fost vizată de ameninţări cu moartea. 

"Vrei comunism, du-te în Cuba, încearcă să-l aduci în America şi o să-ţi tragem un glonţ în plină figură", spune unul dintre mesaje, potrivit preşedintelui sindicatului Rob Schneiderman. 

Conform acestuia, un alt e-mail o descria pe Cox ca pe o "nebună" şi promitea să-i facă publică adresa. 

În înregistrarea video publicată de Tinerii republicani ai instituţiei în 16 decembrie, dna Cox compară alegerea magnatului imobiliar cu un "act de terorism" şi critică membrii selecţionaţi pentru guvernul său, precum şi pe vicepreşedintele ales Mike Pence. 

"Naţiunea noastră este divizată. Am fost agresaţi. Este un act de terorism", spune ea studenţilor. "Unul dintre lucrurile cele mai terifiante pentru mine şi pentru oamenii din jurul meu este că cei care sunt la originea acestei agresiuni se află printre noi", a adăugat profesoara. 

Mulţi dintre studenţi au considerat aceste comentarii drept ofensatoare şi asociaţia Tinerii republicani a pus în circulaţie o petiţie pentru a cere destituirea ei. 

Luni, mai multe sute de studenţi şi angajaţi ai universităţii s-au adunat în campus pentru a-şi exprima sprijinul faţă de ea, purtând pancarte cu inscripţii în favoarea libertăţii de expresie. 

"Aceasta nu are nimic de a face cu libertatea de expresie", a declarat unul dintre studenţii care i se opun, Vincent Wetzel, în Register, asigurând că "este o profesoară care abuzează de profesia sa", adăugând că, de altfel, dna Cox este o "profesoară bună". 

Sindicatul profesorilor a comunicat, la rândul său, că studentul care a înregistrat-o pe Olga Cox pe ascuns ar putea fi sancţionat pentru că această înregistrare încalcă - potrivit acestuia - codul de conduită al studenţilor. 

Dna Cox ar urma să-şi reia cursurile după vacanţa de iarnă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close