Antena 3 CNN Externe Un profesor japonez a inventat ecranul care se poate gusta, Taste the TV

Un profesor japonez a inventat ecranul care se poate gusta, Taste the TV

Un profesor japonez a dezvoltat un prototip de ecran TV care poate imita aromele alimentelor.

Un profesor japonez a inventat ecranul care se poate gusta, Taste the TV
Sursa foto: Twitter/ News For All
de Cerasela Stafie    |    23 Dec 2021   •   22:59

Este un alt pas către crearea unei experiențe de vizionare multi-senzoriale. Dispozitivul a fost denumit Taste the TV (TTTV).

Acesta folosește un carusel de 10 recipiente de aromă care se pulverizează, combinate, pentru a crea gustul unui anumit aliment. Proba de aromă se rulează apoi pe folie de plastic igenică, pe un ecran plat TV, pentru ca privitorul să o încerce.

În era COVID-19, acest tip de tehnologie poate îmbunătăți modul în care oamenii se conectează și interacționează cu lumea exterioară, a spus Homei Miyashita, profesorul de la Universitatea Meiji.

”Scopul este acela de a face posibil ca oamenii să poată experienta mâncarea de la un restaurant chiar dacă se află în cealaltă parte a lumii, chiar și în timp ce stau acasă”, a spus el, potrivit Reuters.

Miyashita lucrează cu o echipă de aproximativ 30 de studenți care a produs o varietate de dispozitive legate de aromă, inclusiv o furculiță care face mâncarea să aibă un gust mai bogat. El a spus că a construit el însuși prototipul TTTV în ultimul an și că o versiune comercială ar costa aproximativ 100.000 de yeni (875 USD).

Aplicațiile potențiale includ învățarea la distanță pentru somelieri și bucătari, dar și jocuri de degustare și chestionare, a spus el.

Miyashita a purtat, de asemenea, discuții cu companii despre utilizarea tehnologiei sale de pulverizare pentru aplicații precum un dispozitiv care poate aplica un gust de pizza sau ciocolată pe o felie de pâine prăjită.

De asemenea, speră să creeze o platformă în care gusturile din întreaga lume să poată fi descărcate și savurate de utilizatori, la fel ca muzica acum.

O studentă Meiji a demonstrat TTTV pentru reporteri, spunând ecranului că vrea să guste ciocolată dulce. După câteva încercări, o voce automată a repetat comanda și jeturile de aromă au pulverizat o probă pe o folie de plastic: ”este un fel de ciocolată cu lapte”, a spus ea.

×
Subiecte în articol: profesor japonez inventie ecran gust
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close