Antena 3 CNN Externe Profesorii din Rusia sunt obligaţi să participe la fraudarea voturilor în alegeri

Profesorii din Rusia sunt obligaţi să participe la fraudarea voturilor în alegeri

Profesorii din Rusia sunt obligaţi să participe la fraudarea voturilor în alegeri
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Dec 2011   •   12:50
Şcolile din Rusia au un rol cheie în alegeri. Aici au loc parte din presupusele fraude denunţate de observatori sau opoziţie, conform AFP.

Directoarea unei şcoli din Lipeţk, un oraş industrial situat la circa 500 de kilometri sud de Moscova, denunţă presiuni din partea administraţiei locale care obligă personalul şcolar să se implice în campania electorală pentru candidatul puterii.

Aceasta a renunţat la funcţie, în urma presiunilor. „Le cer colegilor mei să nu rămână tăcuţi, să nu se teamă de presiuni. Avem nevoie să ne unim eforturile pentru viitorul copiilor noştri”, a declarat femeia într-o înregistrare video.

O altă profesoară, de limbă rusă, a declarat sub anonimat că oficialii şcolii au cerut profesorilor „să se asigure de participarea părinţilor” la alegeri.

Circa jumătate din birourile de vot din Rusia sunt în şcoli, conform unui expert al organizaţiei neguvernamentale Golos, care recenzează fraudele şi încălcările legii electorale.

Golos a înregistrat din luna august circa 5.000 de cazuri de presupuse nereguli în campania în curs, dintre care majoritatea sunt imputate partidului Rusia Unită, partidul de guvernământ.

„Cel mai trist este că profesorii sunt obligaţi să participe la fraudarea voturilor”, a declarat deputatul comunist Oleg Smoline, membru al Comisiei pentru Educaţie din Dumă.

×
Subiecte în articol: Rusia partid alegeri şcoli profesori directoare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close