Antena 3 CNN Externe "Un rege şi un erou". Profesorul care a fost ucis de atacatorul cu sabie din Suedia sărise să îşi protejeze elevii

"Un rege şi un erou". Profesorul care a fost ucis de atacatorul cu sabie din Suedia sărise să îşi protejeze elevii

"Un rege şi un erou". Profesorul care a fost ucis de atacatorul cu sabie din Suedia sărise să îşi protejeze elevii
23 Oct 2015   •   11:56

Lavin Eskandar, asistentul în vârstă de 20 de ani care a fost ucis ieri cu o sabie, în Suedia, a fost prima victimă a atacatorului mascat, după ce s-a pus între ucigaş şi elevi pentru a-i proteja pe aceştia din urmă.

Lavin Eskandar a fost tăiat de Anton Lundin Petterson, în vârstă de 21 de ani, care începuse să lovească copiii cu o sabie. Martorii spun că asistentul a ţipat la elevi să fugă, în timp ce încerca să îl supună pe Lundin. Atacatorul a reuşit însă să mai înjunghie doi elevi de 15 ani şi un profesor. 

Mai mulţi elevi care au fost martori la atacul petrecut în şcoala din Trollhattan, la nord de Gottenborg, l-au descris pe Eskandar ca un erou care şi-a dat viaţa pentru ei. Eskandar se afla la un calculator din sala de mese, când Lundin-Pettersson, îmbrăcat cu o haină neagră, o cască şi o mască "Darth Vader", a ridicat sabia şi a început să atace elevii. 

Familia lui Eskandar i-a adus omagii astăzi şi l-a numit "un rege şi un erou în ochii întregului oraş". "Tot ce ştiu este că îi păsa de alţii, nu doar de el, şi că a încercat să protejeze copiii. El a fost singurul care a reuşit să oprească ucigaşul", a declarat fratele Leith Eskandar, pentru Expressen.



×
Subiecte în articol: Suedia
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close