Antena 3 CNN Externe Prognoze meteo false, rezultate sportive sau personaje de benzi desenate, folosite de presa bulgară pentru prezentarea exit-poll-urilor

Prognoze meteo false, rezultate sportive sau personaje de benzi desenate, folosite de presa bulgară pentru prezentarea exit-poll-urilor

Prognoze meteo false, rezultate sportive sau personaje de benzi desenate, folosite de presa bulgară pentru prezentarea exit-poll-urilor
Sursa foto: Foto: mfa.bg
30 Oct 2011   •   17:14

Presa bulgară a reuşit duminică să ocolească restricţiile privind publicarea sondajelor la ieşirea de la urne, recurgând la prognoze meteo false, rezultate sportive sau personaje de benzi desenate ca acoperire pentru transmiterea rezultatelor, potrivit site-ului Novinite.com.
   
Astfel, agenţia BGNES a încălcat embargoul legal transmiţând ştiri despre temperaturi neobişnuite. În condiţiile în care temperaturile normale în octombrie la Sofia sunt de circa 13 - 15 grade, agenţia a informat că temperaturile în zona sediului central al partidului de guvernământ GERB sunt de 56 de grade, spre deosebire de temperatura de la sediul Partidului Socialist, de 42,5 grade Celsius.
   
Decodat, mesajul arată că Rosen Plevneliev, candidatul la preşedinţie susţinut de GERB, ar avea aproape 60% din voturi, devansându-l pe contracandidatul său socialist, Ivailo Kalfin. 
   
BGNES a adăugat că viteza vântului este de 25 de metri/secundă, indicând o rată de participare la vot de 25%.
   
Postul de radio Darik a recurs la disputa tradiţională dintre cluburile de fotbal Levski (Albaştrii) şi CSKA (Roşiii), pentru a se referi la candidatul susţinut de GERB şi la candidatul socialist. Potrivit estimărilor difuzate de Darik, scorul la prânz era 57 - 43.
   
Postul de radio a ales varianta meciului de fotbal după ce comisia electorală a interzis utilizarea topului muzical pe care l-a folosit la primul tur al alegerilor prezidenţiale.
   
Cotidianul Dnevnik a folosit benzi desenate, care prezintă personaje mascate şi texte care detaliază procentele obţinute de candidaţii la alegerile prezidenţiale, dar şi de cei care concurează în alegerile locale.
   
Primele rezultate oficiale ale sondajelor la ieşirea de la urne urmează să fie prezentate imediat după închiderea secţiilor de vot, programată pentru ora 19.00.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close