Antena 3 CNN Externe Progonză israeliană înainte de începerea negocierilor: discuţiile de pace vor eşua

Progonză israeliană înainte de începerea negocierilor: discuţiile de pace vor eşua

Progonză israeliană înainte de începerea negocierilor: discuţiile de pace vor eşua
Sursa foto: israel palestina
07 Mai 2010   •   19:22

Israel susţine că negocierile indirecte cu palestinienii sunt sortite eşecului, chiar în timp ce trimisul special american urmează să se întâlnească cu premierul israelian pentru a promova discuţiile de pace de proximitate.
"Aceasta nu va funcţiona...discuţiile indirecte, discuţiile de proximitate nu vor aduce rezultate," arăta ministrul israelian al Informaţiilor şi vicepremier Dan Meridor pentru Jerusalem Post.
"Toată lumea doreşte să tragă American de partea sa, şi nu se vor apropia, se vor îndepărta şi mai mult," declara el într-un interviu. "Cred că trebuie să mergem repede la discuţii directe .
Comentariile sale au fost publicate cu doar câteva ore înainte ca premierul Benjamin Netanyahu să se întâlnească cu trimisul special american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell .
Au existat speculaţii în ultima perioadă că discuţiile indirecte între palestinieni şi israelieni ar putea începe în câteva zile.
Pe de altă parte, Israel acuză conducerea palestiniană că în mod deliberat amână procesul de pace. Oficiali israelieni susţine că palestinienii "îşi bat joc" de discuţiile mediate de americani, amânând aprobarea lor.


Antena3.ro

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close