Antena 3 CNN Externe Programul Alimentar Mondial, nevoit să își reducă ajutoarele pentru refugiații sirieni din lipsă de fonduri

Programul Alimentar Mondial, nevoit să își reducă ajutoarele pentru refugiații sirieni din lipsă de fonduri

Programul Alimentar Mondial, nevoit să își reducă ajutoarele pentru refugiații sirieni din lipsă de fonduri
18 Sep 2014   •   20:46

Programul Alimentar Mondial (PAM) a anunțat joi că va fi nevoit să își reducă ajutoarele alimentare 'vitale' pentru 6 milioane de refugiați sirieni din cauza lipsei de fonduri, afirmând că are nevoie de 352 de milioane de dolari până la sfârșitul anului, relatează AGERPRES.
În Siria, rația alimentară destinată strămutaților va fi redusă, iar în țările vecine numărul de refugiați care beneficiază de ajutoare va fi de asemenea redus, a precizat PAM într-un comunicat dat publicității la Amman.

"Am atins un punct critic în operațiunile noastre umanitare în Siria și în țările vecine', a subliniat Muhannad Hadi, coordonator PAM pentru Siria. 'Dacă nu reușim să obținem o finanțare mai importantă în zilele ce urmează, mă tem că nu vom avea altă alternativă decât să ne reducem operațiunile".

PAM are nevoie de 352 de milioane de dolari pentru a-și putea continua operațiunile până la sfârșitul anului, dintre care 95 de milioane în Siria, potrivit comunicatului. În Siria, PAM va continua în octombrie să furnizeze hrană pentru peste 4 milioane de persoane, dar rația va fi mai mică, urmând să conțină mai puțin de 60% din valoarea nutritivă recomandată pentru situații de urgență, iar aceasta va fi și mai redusă în noiembrie. Pentru luna decembrie, PAM nu dispune încă de fonduri pentru Siria.

În Turcia, programul lunar de cupoane electronice care furnizează ajutoare pentru 220.000 de refugiați sirieni care trăiesc în tabere dedicate este finanțat doar în proporție de 12%. Circa 170.000 de persoane s-ar putea trezi fără asistență în octombrie din această cauză, notează AFP, adăugând că situația se va înrăutăți și în Liban și Iordania.

Războiul din Siria a făcut peste 191.000 de morți începând din martie 2011 și a provocat strămutarea a peste 6,5 milioane de persoane în interiorul țării.



×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close