Antena 3 CNN Externe Proiect de lege care autorizează explicit circumcizia, din motive religioase, adoptat de guvernul german

Proiect de lege care autorizează explicit circumcizia, din motive religioase, adoptat de guvernul german

Proiect de lege care autorizează explicit circumcizia, din motive religioase, adoptat de guvernul german
Sursa foto: Foto: people.howstuffworks.com
de S.T.    |    11 Oct 2012   •   09:57

Guvernul de la Berlin îi asigură pe musulmanii şi evreii din Germania că vor putea practica, în continuare, circumcizia băieţilor nou-născuţi, potrivit tradiţiilor lor.

Executivul condus de Angela Merkel a adoptat un proiect de lege în acest sens, după o decizie a justiţiei, potrivit căreia circumcizia putea fi sancţionată penal.

În luna iunie, un tribunal din Koln a scos în afara legii circumcizia pe teritoriul sub jurisdicţia sa, calificând-o drept "rănire cu urmări grave", iar medicii din toată ţara au început să refuze efectuarea operaţiei, de teamă că vor fi, şi ei, traşi la răspundere în instanţă.

Comunităţile musulmanilor şi evreilor, care, prin tradiţie, îşi supun băieţii la circumcizie, au intrat în alertă.

Diplomaţii germani au avertizat că aplicarea deciziei va aminti de legile rasiste ale lui Hitler, iar imaginea ţării va avea de suferit. Guvernul a elaborat, acum, un proiect de lege care confirmă că părinţii pot hotărî circumcizia copiilor de sex masculin, dacă este efectuată de medici sau alte persoane calificate.

Legea, care urmează să fie adoptată de parlament, se referă doar la băieţi. Rămâne interzisă mutilarea genitală a fetelor, practicată, de asemenea, de unele comunităţi islamice.

În Germania trăiesc patru milioane de musulmani, cei mai mulţi de origine turcă, şi aproape 200.000 de evrei.

×
Subiecte în articol: musulmani evrei Germania Angela Merkel
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close