Antena 3 CNN Externe Proiectul DIABOLIC al americanilor, pe care îl vor pune în aplicare în 2013. Lumea nu va mai fi la fel

Proiectul DIABOLIC al americanilor, pe care îl vor pune în aplicare în 2013. Lumea nu va mai fi la fel

Proiectul DIABOLIC al americanilor, pe care îl vor pune în aplicare în 2013. Lumea nu va mai fi la fel
de O.P.    |    21 Feb 2012   •   08:49

Cu siguranţă filmele produse la Hollywood au în ele un sâmbure de adevăr. Chiar şi cele SF sunt o reală sursă de inspiraţie pentru cele mai înalte instituţii guvernamentale. Exemplu este agenţia de cercetare DARPA, care ţine de Pentagon şi care a iniţiat un program numit sugestiv "Avatar".

Acest program presupune formarea unor soldaţi-android, care vor fi trimişi pe câmpurile de luptă - scene desprinse parcă din filmul regizat de James Cameron. Astfel, soldaţii vor fi nişte corpuri din metal, sub forme androide, care vor înlocui oamenii în teatrele de operare.

Chiar dacă pare desprinsă din imaginar, această idee va fi adusă la lumină de departamentul DARPA al Pentagonului, iar pentru aceste proiecte s-au alocat 2.8 milioane de dolari pentru 2013, 7 milioane de dolari fiind atribuite exclusiv programului Avatar.

Finalitatea acestui proiect seamănă surprinzător cu ce se petrece în filmul cu acelaşi nume. Astfel, potrivit agenţiei DARPA, "Avatar va permite oamenilor să aibă în soldaţii-android parteneri eficienţi pe câmpul de luptă. Putem introduce termenul de soldat-surogat cu uşurinţă, pentru descre foarte bine această situaţie", au declarat reprezentanţii agenţiei.

"Avatar" nu este singurul program SF pe care agenţia îl pregăteşte pentru 2013. Counter Laser Technologies presupune construcţia unui sistem anti-laser, care ar proteja armele americanilor, de armele de mare energie inamice. Pentru acest proiect au fost alocaţi 4.1 milioane de dolari, scrie Gizmodo.








×
Subiecte în articol: Avatar James Cameron razboi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close