"Promovăm înmulţirea populaţiei". China ar putea reconsidera legea privind unicul copil

de S.T.    |    29 Noi 2012   •   09:59
"Promovăm înmulţirea populaţiei". China ar putea reconsidera legea privind unicul copil Foto: accschinese.com

China intenţionează să schimbe politica sa privind unicul copil şi ar putea permite cuplurilor să aibă doi copii chiar şi în cazul în care ambii părinţi nu sunt copii unici, a anunţat miercuri fostul şef al Comisiei Populare Naţionale şi Planificare Familială, Zhang Weiqing, scrie Le Monde.

Politica unui singur copil a intrat în vigoare în 1979, cu scopul de a limita numărul de naşteri şi de a reglementa o populaţie în creştere în ţara cea mai populată din lume, cu 1.34 miliarde de oameni.

Dezbaterea privind politica unicului copil a fost relansată în luna iunie când o femeie însărcinată în şapte luni şi deja mamă a unui copil a fost forţată de către autorităţile chineze să avorteze în provincia Shaanxi, în nord-vestul ţării, ceea ce a dus la un val de indignare în mediul online.

În plus, măsura privind unicul copil este contestată şi de către cercetători, care avertizează că problemele economice şi sociale cu care se va confruntă China ar putea fi din cauza îmbătrânirii populaţiei.x close