Antena 3 CNN Externe Propaganda chineză bagă în sperieţi SUA: "O salvă simultană a submarinelor noastre ar ucide 50 de milioane de americani"

Propaganda chineză bagă în sperieţi SUA: "O salvă simultană a submarinelor noastre ar ucide 50 de milioane de americani"

Propaganda chineză bagă în sperieţi SUA: "O salvă simultană a submarinelor noastre ar ucide 50 de milioane de americani"
15 Noi 2013   •   15:27

Presa centrală de la Beijing  bagă spaima în americani şi lansează supoziţii înspăimântătoare referitoare la capacitatea sa de luptă în cazul unui confict militar major cu SUA. Conform datelor publicate de cotidianele chineze, forţele armate pot lua vieţile a peste 50 de milioane de americani cu o singură salvă a submarinelor sale nucleare.

Jurnaliştii de la Beijing şi Shanghai au răspândit un aer greu şi misterios, ce planează în jurul flotei de submarine chineze, dotate cu arsenal nuclear.

Potrivit acestor surse, preluate de argumenti.ru, flota de submarine a Chinei este a doua ca mărime din lume, după cea a Statelor Unite.
Aceasta include circa 70 de submarine, patru dintre ele fiind capabile să transporte rachete balistice JL - 2 (câte 12 pe fiecare unitate submarină), care pot atinge ţinte situate la 14 mii km distanţă. Salva simultană, de pe un singur submersibil, poate lua vieţile a 5-12 milioane de americani.

Ziarele şi agenţiile de ştiri chineze au dezvăluit, de asemenea, o informaţie considerată secret de stat. Care vor fi ţintele majore, în situaţia unui război nuclear cu SUA. Acestea sunt oraşele Seattle, Los Angeles, San Francisco şi San Diego.
Alte tipuri de rachete, lansate pe deasupra Polului Nord, pot distruge cu uşurinţă metropole ca Philadelphia, New York, Boston, Portland, Baltimore si altele.

×
Subiecte în articol: SUA rachete nucleare
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close