Antena 3 CNN Externe Propaganda rusă a falsificat un videoclip și l-a distribuit pe internet cu sigla BBC. Reacția publicației

Propaganda rusă a falsificat un videoclip și l-a distribuit pe internet cu sigla BBC. Reacția publicației

Televiziunea rusă de stat a difuzat și răspândit pe internet un videoclip fals, care susține că atacul cu rachete asupra unei gări, care a ucis zeci de oameni, a fost efectuat de Ucraina. Materialul video apare cu sigla publicației BBC, care a reacționat imediat.

Propaganda rusă a falsificat un videoclip și l-a distribuit pe internet cu sigla BBC. Reacția publicației
Sursa foto: Twitter/ BBC
de Cerasela Stafie    |    13 Apr 2022   •   18:47

Videoclipul a fost editat cu o siglă BBC News și a afișat un stil grafic similar cu cel al radiodifuzorului. Acesta dă impresia falsă că BBC a confirmat că forțele armate ucrainene s-au aflat în spatele atacului recent asupra gării Kramatorsk.

Clipul a fost difuzat de televiziunea de stat rusă și răspândit pe rețelele de socializare. Pare să fi avut originea printre conturile pro-Kremlin de pe aplicația de socializare Telegram, a spus BBC.

BBC nu a produs un astfel de videoclip, a transmis publicația, adăugând că încă nu a fost posibilă verificarea sursei respectivului atac.

”BBC ia măsuri pentru a elimina videoclipul. Îndemnăm oamenii să nu-l distribuie și să verifice poveștile de pe site-ul BBC News”, a transmis biroul de presă BBC.

 

×
Subiecte în articol: BBC videoclip fals propaganda Rusia reactie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close