Antena 3 CNN Externe Pățania unui proprietar care a ajuns să doarmă într-o dubă, după ce chiriașul i-a pus casa pe Airbnb

Pățania unui proprietar care a ajuns să doarmă într-o dubă, după ce chiriașul i-a pus casa pe Airbnb

Proprietarul unei case din Washington, care și-a închiriat locuința pentru a-și plăti studiile de pilotaj, a ajuns să trăiască într-o dubă, incapabil să-și evacueze chiriașul care îi datorează o sumă considerabilă de bani. Mai mult, chiriașul a listat ilegal proprietatea pe Airbnb.

Pățania unui proprietar care a ajuns să doarmă într-o dubă, după ce chiriașul i-a pus casa pe Airbnb
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2023   •   21:18

Jason Roth, mecanic de aeronave, care și-a cumpărat casa din Seattle în 2016, se află acum în judecată cu chiriașul său, Kareem Hunter.

Roth susține că Hunter îi datorează aproape 50.000 de dolari pentru chiria neplătită în ultimele 9 luni și că a listat ilegal casa pentru închiriere pe Airbnb.

Conform documentelor depuse de Roth la în instanță, cei doi au convenit asupra unei chirii lunare de 4.300 de dolari, în martie anul acesta. După ce a plătit doar o parte din chiria pe o singură lună, Hunter a încetat să mai dea banii, potrivit lui Roth.

În ciuda încercărilor de a negocia un plan de plată, Hunter a refuzat să achite restanțele, preferând să închirieze camere din proprietate fără acordul lui Roth.

Roth, acum înghesuit în duba sa, se confruntă cu facturi la utilități, plăți legale și impozite pe proprietate care se acumulează. În același timp, Hunter susține că Roth a refuzat să accepte plata chiriei restante, acuzându-l că a intenționat de la bun început să îl dea în judecată pentru a colecta "asigurarea de evacuare", potrivit publicației Insider, citată de Adevarul.

Roth spune că nu va putea locui în casă timp de câteva luni, după ce un judecător a stabilit o dată de audiere pentru martie anul viitor, după expirarea contractului de închiriere actual.

În timp ce Roth așteaptă începerea procesului, el rămâne să locuiască în duba sa.

"Am nevoie de casă. Este în regulă că sunt căutat de jurnaliști, dar asta nu îmi aduce niciun beneficiu concret. Am nevoie să-mi recuperez casa. Am nevoie să-mi reiau viața. Trebuie să încetez să trăiesc în dubă", a declarat Roth pentru Insider.

×
Subiecte în articol: Airbnb duba proprietar chirias
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close