Antena 3 CNN Externe Proprietarul unui restaurant cu o stea Michelin a renunţat la titlu, din cauza crizei economice

Proprietarul unui restaurant cu o stea Michelin a renunţat la titlu, din cauza crizei economice

Proprietarul unui restaurant cu o stea Michelin a renunţat la titlu, din cauza crizei economice
Sursa foto: Foto: romeapartmentsforrentlp.wordpress.com
23 Iun 2011   •   23:38

Patronul oricărui restaurant din lume îşi doreşte, ca - la un moment dat - localul său să primească măcar o stea Michelin! Această distincţie, care se obţine extrem de greu, este o dovadă că în respectivul restaurant mâncarea este de un mare rafinament, selecţia de băuturi este bine realizată, iar serviciul este impecabil.

Şi acum vine ştirea-şoc: patronul unui restaurant din Nimes a decis să renunţe la steaua Michelin pe care a obţinut-o acum câţiva ani. Motivul: criza financiară.

O stea Micheline nu este doar un premiu. Pe lângă confirmarea calităţii mâncărurilor din respectivul restaurant, obligă şi la o mărire a preţurilor. În acest caz, ai nevoie de clienţi bine situaţi, financiar vorbind, altfel de paşte falimentul. Un lucru de care proprietarii restaurantului din sudul Franţei au fost perfect conştienţi.

Decizia, oricât de şocantă ar părea în mediul proprietarilor de restaurante, este foarte logică. Dacă nu li s-a permis deschiderea hotelului de 5 stele, care le-ar fi furnizat - în mod constant - clienţi, ar fi dat faliment în scurt timp. Locuitorii din cartierul unde se află restaurantul nu sunt atât de bogaţi, încât să-şi ia - zi de zi - prânzul în restaurantul cu o stea Michelin. Deci, jos cu steaua!

Modificările din noul meniu nu sunt dramatice. De exemplu, acum ficatul de gâscă nu mai este în meniul de bază, ci trebuie comandat special. În rest, calitatea preparatelor a rămas la fel, iar serviciul este la fel de ireproşabil ca şi până acum.

 


×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close