Antena 3 Externe Propunerea Uniunii Europene: Britanicii să primească drept de reședință doar în țara unde vor fi în momentul Brexitului

Propunerea Uniunii Europene: Britanicii să primească drept de reședință doar în țara unde vor fi în momentul Brexitului

09 Aug 2017   •   21:05
Propunerea Uniunii Europene: Britanicii să primească drept de reședință doar în țara unde vor fi în momentul Brexitului

Uniunea Europeană a propus, în cadrul negocierilor privind Brexitul, ca cetățenii britanici aflați în statele blocului comunitar să primească drept de reședință numai în țara unde vor fi stabiliți atunci când Brexitul va deveni efectiv, a anunțat miercuri ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, care a estimat că printr-o astfel de abordare Comisia Europeană nu respectă principiul reciprocității.

„Această ofertă garantează dreptul de reședință numai în statul membru unde cetățeanul britanic va avea reședința în momentul ieșirii noastre din UE. Nu îi garantează libertatea de mișcare în interiorul UE, cum ar fi de exemplu să muncească sau să studieze într-o țară vecină”, a indicat Davis într-o scrisoare transmisă parlamentarilor britanici.

„Ne întrebăm dacă aceasta corespunde principiului reciprocității, dar și dorinței Comisiei Europene de a proteja drepturile de care cetățenii comunitari beneficiază conform legislației actuale”, mai menționează negociatorul-șef britanic.

După prima rundă de negocieri privind condițiile Brexitului, negociatorul-șef european, Michel Barnier, a vorbit despre existența unor ''divergențe fundamentale'' între Bruxelles și Londra pe tema drepturilor cetățenilor comunitari în Marea Britanie după ce aceasta va ieși din UE.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close