Antena 3 CNN Externe "Prost și egocentric!" Veto-ul anunțat de Austria la adresa României în Schengen, comentat de fostul ministru de Externe al țării care deține președinția UE

"Prost și egocentric!" Veto-ul anunțat de Austria la adresa României în Schengen, comentat de fostul ministru de Externe al țării care deține președinția UE

Fostul ministru ceh de Externe Karel Schwarzenberg a criticat aspru blocada Austriei asupra aderării României și Bulgariei la Schengen. 

"Prost și egocentric!" Veto-ul anunțat de Austria la adresa României în Schengen, comentat de fostul ministru de Externe al țării care deține președinția UE
Sursa foto: Wikipedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2022   •   11:02

"Este o politică internă flagrantă. Apreciez rolul Austriei în Balcani. Dar acest veto este o farsă stupidă. Egocentric, fără speranță", a spus Schwarzenberg (foto) într-un interviu pentru Kleine Zeitung.

Schwarzberg a criticat, de asemenea, OVP, partidul la putere în Austria și pe fostul cancelar Sebastian Kurz și a sfătuit formațiunea de guvernământ austriacă să "reflecteze asupra rădăcinilor" sale. 

"Nu mi-e frică de moscheile pline din țară, dar mi-e frică de bisericile goale", a spus fostul ministru, care susține că Austria este "țara primelor sale iubiri".

În vârstă de 85 de ani, Karel Johannes Nepomuk, prinț de Schwarzenberg, s-a născut la Praga pe 10 decembrie 1937 și este moștenitorul uneia dintre cele mai cunoscute case nobiliare ale fostei monarhii austro-ungare.

Familia Schwarzenberg s-a refugiat în Austria în perioada regimului comunist.

După Revoluția de Catifea de la Praga, Karel Schwarzenberg s-a întors în țara natală în noiembrie 1989 și a devenit șef al cabinetului președintelui Vaclav Havel.

A fost de două ori ministru de Externe al Cehiei și a candidat fără succes la președinție în 2013.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close