Antena 3 Externe Prostest pe străzile Madridului faţă de noua lege a avorturilor

Prostest pe străzile Madridului faţă de noua lege a avorturilor

05 Iul 2010   •   19:38
Prostest pe străzile Madridului faţă de noua lege a avorturilor
Sursa foto: Foto: YouTube

Mii de oameni au protestat pe străzile Madridului împotriva noii legi a avortului care intră de lunii în vigoare. Prin noile măsuri, fetele de 16 ani pot întrerupe sarcina fără acordul părinţilor, în primele 14 săptămâni. Spaniolii spun că legea contravine religiei catolice.

Oamenii veniţi din toate colţurile capitalei spaniole au manifestat împotriva noilor prevederi ale legii avortului, pe care o consideră neconstituţională. Mai multe organizaţii religioase şi conservatoare au participat la protestul care a avut şi sprijinul opoziţiei spaniole.

Medicii consideră că noua lege vine în ajutorul mamelor tinere care, până acum, nu puteau întrerupe sarcina în mod legal, nici dacă aveau probleme cu sarcina.

Potrivit jurnaliştilor, manifestaţia demonstrează că Spania rămâne în continuare o ţară tradiţionlistă. Specialiştii susţin că o alternativă la legea avortului ar putea fi o mai mare libertate în ceea ce priveşte adopţia la nivel naţional.

Antena 3

Foto: YouTube

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close