Antena 3 CNN Externe Prostituate românce din Suedia, în mijlocul unui scandal sexual: Sunt implicați preoți, politicieni și vedete TV

Prostituate românce din Suedia, în mijlocul unui scandal sexual: Sunt implicați preoți, politicieni și vedete TV

O amplă anchetă a polițiștilor suedezi a dus la destructurarea unei rețele de trafic de persoane în Suedia.

Prostituate românce din Suedia, în mijlocul unui scandal sexual: Sunt implicați preoți, politicieni și vedete TV
Sursa foto: Pixabay.com
05 Iun 2020   •   20:16

Paulo Roberto, 51 de ani, vedetă TV, fost boxer, a fost arestat de poliție, pe 14 mai, după razii efectuate la mai multe adrese din Stockholm în care funcționau bordeluri, a dezvăluit Expressen. Și președintele consiliului municipal din Kungsbacka, Hans Forsberg sau un preot cu rang înalt au fost amendați și arestați după ce au apelat la serviciile sexuale ale unor prostituate românce.

În total, 11 persoane  sunt acum urmărite penal pentru că au cumpărat servicii sexuale de la prostituatele românce, după o acțiune a poliției în Örgryte. Mai mult, Poliția din Suedia a precizat, pentru presă, că la apartamentul-bordel în care au fost prinși aceștia, cea mai populară e o copilă de 15 ani din România. Proprietarul apartamentului unde funcționa bordelul ilegal spune că a fost contactat de o femeie din România la începutul anului, care a văzut reclama pe airbnb și pentru șase zile a plătit 6.000 de SEK, scrie stiridiaspora.ro.

Poliția din Suedia a aflat și dramele româncelor care au venit în Suedia pentru a-și vinde trupul. Una dintre tinerele exploatate avea doar 15 ani și trăia în condiții dificile atunci când a fost recrutată de proxeneți, din România.

O altă femeie a povestit că în România are un fiu cu handicap, care a fost dat în plasament. Proxenetul ei, tot român, a profitat de acea situație și a atras-o cu bani în Suedia.

Când a venit aici, el i-a luat banii și a constrâns-o să practice prostituția. În martie, el a fost condamnat pentru infracțiuni grave la trei ani și jumătate de închisoare. Anterior, el fusese condamnat la închisoare pentru tâlhărie în Italia și acuzație de tâlhărie în Norvegia.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close