Antena 3 Externe Protectorul lui Assange şi-a proclamat victoria la alegerile prezidenţiale din Ecuador

Protectorul lui Assange şi-a proclamat victoria la alegerile prezidenţiale din Ecuador

18 Feb 2013   •   11:20
Protectorul lui Assange şi-a proclamat victoria la alegerile prezidenţiale din Ecuador Foto: Agerpres/Xinhua

Şeful statului ecuadorian, socialistul Rafael Correa, şi-a proclamat victoria la alegerile prezidenţiale, după ce trei exit-poll-uri, publicate de trei institute private, îl plasau în frunte cu 58% din voturi, scrie latimes.com.

Liderul stângii latino-americane, Rafael Correa, şi-a depăşit principalul rival, bancherul conservator Guillermo Lasso, creditat cu 24% din voturi, pe fostul preşedinte Lucio Gutierrez, creditat cu 6% din voturi şi afaceristul Alvaro Noboa, creditat cu 4% din voturi.

"Această victorie este a tuturo ecuadorienilor, a familiilor noastr, a prietenilor noştrii, a întregii naţiuni", a declarat Correa, de la balconul palatului prezidenţial, în faţa căruia erau adunaţi mii de militanţi.

Rezultatul final al alegerilor este aşteptat să apară în cursul zilei de luni. Pentru a câştiga din primul tur, Correa trebuie să obţină o majoritate de sufragii sau 40% din voturi cu un avantaj de cel puţin zece puncte asupra rivalului său direct.

Ecuadorienii au fost chemaţi la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în parlament şi pe preşedinte, într-un scrutin în care preşedintele în exerciţiu era dat mare favorit.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close